Криптокралицата Ружа Игнатова с топимот в Лондон

  • 03 ноември 2021 16:56

  • 3769
  • 0
Криптокралицата Ружа Игнатова с топимот в Лондон
© Булфото (архив)

Българката Ружа Игнатова, наричана и криптокралицата, е купила топимот в Лондон, предаде Би Би Си.

Според медията българката е станала собственичка на пентхаус (апартамент на последния етаж на жилищна сграда) в един от най-елитните райони на британската столица Кенсингтън. Там се намира и едноименния дворец, чиято официална стопанка е била принцеса Даяна, показва справка на novini.bg.

"Жилището е с обща площ около 650 квадратни метра. То според експерти се оценява на 20 милиона евро", допълни британската медия, която цитира документи по делото на германския адвокат на Игнатова - Мартин Брайденберг. "Той е подсъдим в Мюнстер (град в западната част на Федералната република) за пране на пари в особено големи размери. За юриста се смята, че той е помогнал за извършаването на сделката с луксозния апартамент", посочи още британската медийна корпорация.

"Самата покупка-продажба е извършена чрез сложна схема, в която участвали и няколко офшорни фирми. Заради това жилището не се води на името на българката", добави Би Би Си.

Българката, обвинена в измама за милиарди: Вземаш парите, бягаш и обвиняваш някой друг

"Най-вероятно Игнатова е купила топимота си през 2016 г. Тогава тя е била видяна за пръв път от бившия портиер на елитната сграда, наречен Джеймс. Мъжът си спомни как е видял жената, придружавана от бодигардове – нейни сънародници. "Телохранителите направо изнемогваха под тежестта на пазарските торби. Това бяха маркови дрехи и обувки, за които много хора може само да мечтаят", допълни той пред медията.

"В луксозното жилище е намерена и внушителна колекция от произведения на изкуството. Творбите на Анди Уорхол и други съвременни художници се оценяват на 500 000 паунда", посочи още Би Би Си.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3769 0

Свързани новини

Водещи новини