Протест в Лондон срещу месопреработвателната индустрия

  • 26 октомври 2021 16:58

  • 675
  • 1
Протест в Лондон срещу месопреработвателната индустрия
© Getty images

Протестиращи от организацията "Бунт заради животните" се покатериха днес по фасадата на Министерството на околната среда, храните и селските райони в Лондон, за да привлекат вниманието към исканията си за субсидиране на растениевъдството.

Протестиращите публикуваха снимка в социалните мрежи, на която се виждат четирима души с каски, които се катерят по фасадата на сградата на улица "Машрам" в Лондон.

Германия забранява на кланиците да наемат българи чрез посредници

Говорител на столичната полиция каза, че малко след 6 часа сутринта са били предупредени за "група протестиращи, които се изкачват по фасадата на правителствена сграда на улица "Маршам", за да стигнат до покрива". В сградата се намират Министерството на околната среда, храните и селските райони и Министерството на вътрешните работи, съобщава БТА.

Участниците в акцията казаха, че се качват на сградата, за да поискат "правителствена подкрепа на предстоящата среща CОР26 за растителна хранителна система". Те настояват премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън не обещае "да намали подкрепата на данъкоплатците за животновъдството.

"Бунт заради животните" е филиал на движението "Бунт срещу унищожението" и се обявява срещу въздействието на животновъдството и месопреработвателната индустрия върху изменението на климата.

Протестът е организиран преди срещата на върха за климатичните промени CОР26 в Глазгоу, която започва в неделя.

"Бунт заради животните" заяви, че настоява за прекратяване на субсидиите за месни и млечни продукти. Те окачиха банер с надпис: "COP: Инвестирайте в бъдеще, базирано на растенията".

Говорителят на групата Бел Джейкъбс заяви, че "правителството на Обединеното кралство едновременно се обявява за световен лидер в борбата с изменението на климата, като същевременно подкрепя неустойчивата и нерентабилна индустрия за производство на месо и млечни продукти, която отделя непропорционални количества парникови газове". "На това лицемерие трябва да се сложи край", каза той. "Вместо това трябва да освободим средства, за да субсидираме алтернативи на растителна основа".

Мая Йорданова
675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гфдгфгд

2021.10.26 | 19:50

1
Затова ли сте сложили снимка с надпис 'спаси крава, изяж вегетарианец'? Или пак някой идиот-драскач се е 0срал?

Добави коментар

Водещи новини