Германската полиция е спряла крайнодесни доброволци, които искали да патрулират по границата с Полша

  • 24 октомври 2021 14:00

  • 987
  • 3
Германската полиция е спряла крайнодесни доброволци, които искали да патрулират по границата с Полша
© gettyimages

Германската полиция съобщи днес, че е спряла за проверка група от над 50 крайнодесни доброволци, въоръжени с лютив спрей, щик, мачете и бухалки, които се опитвали да патрулират по границата с Полша, за да не позволяват на мигранти да влизат в страната, съобщи БТА.

Доброволците се събрали по призив на подозираната във връзки с неонацистки групи крайнодясна партия "Третият път". Тя приканила членовете си да спират нелегалните мигранти, пресичащи германско-полската граница близо до град Губен.

ЕП осъди опита да се подкопае върховенството на правото на ЕС и призовава Съвета и Комисията спешно да защитят народа на Полша и Съюза

Полицията е иззела оръжията, които носели 50-те заподозрени, и ги принудила да напуснат района на Губен снощи и в ранните часове на днешния ден, съобщи говорител на органите на реда. Някои от заподозрените пристигнали на границата с Полша от други краища на Германия.

Десетки хора организираха вчера бдение в Губен в знак на протест срещу подобни патрули. Германия е разположила допълнително 800 полицейски служители на границата с Полша, за да контролира притока на мигранти, опитващи се да влязат в Европейския съюз през Беларус, съобщи днес германският вътрешен министър Хорст Зеехофер

Мая Йорданова
987 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Васко Р. Младич

2021.10.24 | 14:57

3
Време е да избием масоните и чифутите веднъж за винаги! Другите след това са лесни, чифута е най-голямото зло

2021.10.24 | 14:51

2
След няколко години ще казваме Арабска Република Германия

2021.10.24 | 14:18

1
И защо тази еврейско масонска ционистка милиция ги е спряла . ?? За да продължи плана за унищожение ба арийската раса ??!!

Добави коментар

Водещи новини