Оправдаха Силвио Берлускони по обвинения в корупция

  • 22 октомври 2021 13:55

  • 389
  • 0
Оправдаха Силвио Берлускони по обвинения в корупция
© Getty Images

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 беше оправдан по обвинения в корупция в четвъртък вечерта в процес в Тоскана, съобщиха неговите адвокати, цитирани от Euronews. Различни италиански медии съобщиха, че съдията е заявил, че няма доказателства за осъждането му, докато е чел присъдата.

Прокурорите твърдят, че Берлускони се е опитал да подкупи свидетели, които е трябва да свидетелстват за случилото се на така наречените „бунга бунга“ партита с млади момичета във вилата му в Аркоре, в покрайнините на Милано.
Силвио Берлускони отново в болница

Италианският всекидневник La Repubblica цитира един от адвокатите на защитата Федерико Чекони, който казва пред журналисти, че е информирал Берлускони за оправдателната присъда и че 85-годишният медиен магнат милиардер е „очевидно облекчен и доволен“.

По същите обвинения бе оправдан и пианист, който работил в Аркоре по време на партитата, които защитата определи като елегантни вечери, съобщават италианските медии. Прокурорите поискаха присъда от четири години затвор за всеки от двамата обвиняеми, припомня "Фокус".

Последвайте канала на

Теодора Александрова
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини