Ирландия ще отвори нощните клубове, но оставя някои антиковидни мерки в сила

  • 19 октомври 2021 20:58

  • 499
  • 0
Ирландия ще отвори нощните клубове, но оставя някои антиковидни мерки в сила
© gettyimages

Ирландия ще отвори нощните клубове за пръв път от март 2020 г., но днес отложи плановете за премахване на почти всички антиковидни ограничения в отговор на ръста на новите случаи в страната, която може да се похвали с едно от най-високите нива на ваксинирани срещу COVID-19 жители, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28914

След като наложи един от най-строгите локдауни в Европа ирландското правителство се надяваше да вдигне повечето ограничения тази седмица, включително нуждата от спазване на физическа дистанция и изискването за представяне на ваксинационни сертификати за посещаване на барове и ресторанти.

Облекчава се режимът за влизане в България на граждани на Обединеното кралство

Вместо това тези мерки бяха удължени до февруари, както и изискването баровете и ресторантите да обслужват само седнали на маси клиенти.

Посещаващите нощни клубове трябва да носят маски, с изключение на времето, през което се хранят, консумират напитки или танцуват. Ирландия е постигнала едно от най-високите нива на ваксинирани в Европа, като 92 процента от пълнолетното население е напълно имунизирано.

Страната обаче е на челните места в Европа и по показателя заболеваемост от КОВИД-19 с над 400 случая на заразата на 100 000 жители на двуседмична база.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28914

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
499 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини