Над 500 мигранти влязоха незаконно по море в Испания

  • 18 октомври 2021 17:02

  • 452
  • 0
Над 500 мигранти влязоха незаконно по море в Испания
© gettyimages

Повече от 500 мигранти са пристигнали през последните часове в различни лодки на Балеарските и Канарските острови, Мурсия, Андалусия и региона на Валенсия.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 521

Сред тях е имало три бременни жени, няколко малолетни и дори един починал мъж. За първите 9 месеца на тази година е регистрирано близо 54% увеличение на незаконните мигранти, навлизащи на територията на Испания по море в сравнение със същия период на миналата година.

Дванадесет мигранти бяха обявени за изчезнали в морето край Испания

Това е поредното масово нашествие на мигранти в един ден от началото на тази година. Само на Балеарските острови са акостирали 18 лодки с 230 мигранти на борда. На брега на Мурсия Гражданската гвардия и морските спасители са прихванали общо десет лодки, превозващи 103 алжирски емигранти, 87 от които мъже, пет жени и единадесет малолетни.

На Канарските острови са пристигнали 118 мигранти. В една от лодките, акостирала на Гран Канария, сред 45-те души на борда е имало и един починал, съобщиха от Червения кръст. На около 140 километра от брега на Аликанте са спасени 21 мигранти в две бедстващи лодки и така общия брой на спасените за последните 24 часа само в региона на Валенсия надхвърли 94 души.

Продължава търсенето на оцелели при корабокрушение на лодка до нос Трафалгар, на която се предполага, че е имало 28 души. До сега са открити телата на 10 от тях. По данни на Министерството на вътрешните работи тази година незаконните мигранти в Сеута са скочили със 142 %, а на Канарските острови с 47 на 100.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 521
Мая Йорданова
452 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини