Гърция вече е с 40 километрова ограда на сухопътната граница

  • 09 октомври 2021 13:30

  • 1461
  • 3
Гърция вече е с 40 километрова ограда на сухопътната граница
© Getty Images (архив)

Гърция вече е с 40 километрова ограда на сухопътната граница и с помощ от европейски охранители на морската граница в Егейско море. Атина приветства позицията на еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, която подкрепя изграждането на гранични огради.

Гръцкият заместник-министър на външните работи Милтиадис Варвициотис заяви, че за Атина целта е да устои всички предизвикателства срещу външните европейски граници. На среща в Атина с австрийския министър по европейските въпрос Варвициотис подчерта, че повече от необходимо е европейските страни да намерят общо решение на общия проблем - сигурност на европейските граници.

Необходими са 1,2 млн. лева за спешен ремонт на ямболския участък от граничната ограда

От Европейската комисия потвърдиха, че са получени писма от 12 държави, сред които Гърция и България, с искане Европейския съюз да финансира изграждане на погранични огради. Гръцките медии публикуваха позицията на словенския външен министър, че външните граници на Съюза не са достатъчно защитени, информира БНР.

Гърция вече приключи изграждането на 40-километрова ограда на сухопътната граница с Турция в област Еврос, но все още преминават нелегални мигранти по река Марица.

Първият дипломат на Атина Никос Дендиас заяви в парламента, че няма да се допусне безпрепятствено влизане на мигранти през гръцките граници.

Владимир Василев
1461 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.10.09 | 13:40

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.10.09 | 15:45

3
Ей ХХХ Какви иранци какви 5 лв бе брато Искаш ли да дойде бай Весо сербеза и да те опатка
ХХХ

2021.10.09 | 13:49

2
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини