Австрийският канцлер Себастиан Курц иска да остане на поста си

  • 07 октомври 2021 18:33

  • 555
  • 4
Австрийският канцлер Себастиан Курц иска да остане на поста си
© Getty Images/Guliver

Расте вътрешнополитическото напрежение в Австрия, свързано с подозрението за корупция на управляващата Австрийска народна партия /АНП/, предаде БТА.

За изясняване на случая днес при президента на републиката Александър Ван дер Белен беше поканен федералният канцлер Себастиан Курц. След срещата, продължила близо час, федералният канцлер направи кратки изявления за пресата. Той изтъкна, че се е състоял много конструктивен разговор, тъй като отношенията между двамата политици са изградени на пълно доверие. Курц изтъкна успешната работа на правителството в трудните времена на пандемия и своето желание да остане на своя пост, тъй като съществува презумцията за невинност до доказване на противното. АНП е готова да продължи коалицията, но добави, че Партията на зелените има право да вземе своето решение за бъдещето и ако търси други мнозинства в парламента, решението ѝ трябвада се приеме.

В изявление за пресата правителствените членове от АНП застанаха твърдо зад Курц, подкрепа канцлерът получи и от партийните организации.Трите опозиционни партии Австрийската социалдемократическа партия, Австрийската партия на свободата и партията НЕОС искат оставката на канцлера.

Курц отрече обвиненията на австрийската спецпрокуратура

Константин Тодоров
555 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
и

2021.10.07 | 21:30

4
и нашето тикве иска, ама два пъти не му се получава до сега.

2021.10.07 | 18:43

1
Моля ви се простия пожарникар от банкя всеки път му праща поздрави и какви добри проятели са никаква оставка

2021.10.07 | 19:31

3
Сери където искаш за педал няма да отричам

2021.10.07 | 18:45

2
Да ти серъ в устата, педал прост.

Добави коментар

Водещи новини