Курц отрече обвиненията на австрийската спецпрокуратура

  • 07 октомври 2021 10:23

  • 442
  • 0
Курц отрече обвиненията на австрийската спецпрокуратура
© Getty Images

Австрийският канцлер Себастиян Курц отрече обвиненията на специализираната прокуратура във Виена, че той и неговата партия са организирали публикуването на социологически проучвания в полза на канцлера и неговата Народна партия в местен таблоид, предаде БНР.

Прокуратурата обвинява канцлера, че е знаел за схемата, при която таблоидът „Oesterreich“ публикува манипулирани позитивни за него и партията му социологически данни, а финансовото министерство под ръководството на партията на Курц публикува рекламни съобщения в изданието за милиони евро.

Разследват австрийския канцлер за корупция

„Няма никакви доказателства за мое лично участие в някаква схема“, заяви Себастиян Курц в първото си интервю, след като прокуратурата влезе в партийната централа и канцлерството.

„Защо трябва да знам или дори да предполагам, че става дума за някаква схема, а още по-малко да участвам в нея, когато социологическа агенция публикува данни в ежедневник по поръчка на финансовото министерство“, попита Курц в интервю за австрийската обществена телевизия ОРФ.

Според него обвиненията са насочени срещу сътрудници на финансовото министерство. Курц не вижда причина да подаде оставка, но опозицията обмисля внасянето на вот на недоверие срещу канцлера.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини