Армин Лашет поздрави Олаф Шолц за победата на изборите в Германия

  • 29 септември 2021 18:57

  • 438
  • 0
Армин Лашет поздрави Олаф Шолц за победата на изборите в Германия
© Getty images

Армин Лашет, неуспешният кандидат на германските консерватори на парламентарните избори в страната в неделя, поздрави най-накрая своя съперник от социалдемократите Олаф Шолц за победата на парламентарните избори, предаде Франс прес, като се позова на източници от двата лагера.

Християндемократическият блок, воден от Лашет, постигна най-слабия си изборен резултат след Втората световна война. Според цитираните източници Лашет е писал днес на Шолц, поздравявайки го с победата.

Лидерът на ХДС обаче продължава да иска да състави ново правителство с подкрепата на либералите и Зелените. Но в неговия лагер се чуват все повече критики срещу него заради упоритостта му, отбелязва АФП.

Ангела Меркел поздрави Олаф Шолц за успеха му на изборите в Германия

Вчера баварските съюзници от Християнсоциалния съюз (ХСС) на неговия Християндемократически съюз (ХДС) оттеглиха подкрепата си за Лашет. В същото време социалдемократите подчертават, че искат да сформират коалиционно правителство със Зелените и със свободните демократи, а Олаф Шолц да стане новият канцлер, информира БТА.

Теодора Александрова
438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини