Петър Витанов: Победата на левите в Германия е важен знак за цяла Европа, трябва да даде импулс и на БСП

  • 27 септември 2021 13:04

  • 906
  • 3
Петър Витанов: Победата на левите в Германия е важен знак за цяла Европа, трябва да даде импулс и на БСП
©

Победата на Социалдемократическата партия в Германия е важен знак за цяла Европа и трябва да даде импулс и на българската левица в лицето на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това заяви ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Германските избиратели наказаха Християндемократическия съюз (ХДС) за водената политика в последните години и решиха, че лява партия ще решава по-добре техните проблеми.

 „За първи път от 20 години левицата печели в Германия, което е знак, че Европа може да тръгне по нов път“, коментира Витанов.

Петър Витанов: Корупцията ражда бедност в България, а Брюксел си затваряше очите за нея

Германските граждани, които са едни от най-големи донори на средства в ЕС, не искат парите им от данъци да отиват за корупционни схеми. Това кореспондира и с мнението на българските граждани, които също са разочаровани, когато виждат, че европейските пари влизат в джобовете на шепа приближени до властта.

„Критиките към управляващите досега в Германия бяха свързани и с протекцията, която те осигуряваха за някои правителствата в Източна Европа, а по време на кампанията опоненти на Меркел и партията й изтъкваха, че тя е подкрепяла корупционни модели на управления и дори даваха за пример България“, коментира Витанов.

„Германия е важен партньор на България и един от най-големите инвеститори в икономиката ни. Убеден съм, че бъдещото правителство ще работи добре със страната ни“, каза още Витанов.

Теодора Александрова
906 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.27 | 13:40

3
БСП е дясна партия, така че няма никакъв импулс да има!

2021.09.27 | 13:14

2
БСП ЩЕ ЗАЕМЕ ДОСТОЙНО ПЕТО МЯСТО В БЪЛГАРИЯ

2021.09.27 | 13:12

1
Ще гласуваме за бсп и президента Радев

Добави коментар

Водещи новини