Марин Льо Пен: Ние сме за ваксинационна свобода

  • 12 септември 2021 19:13

  • 1363
  • 1
Марин Льо Пен: Ние сме за ваксинационна свобода
© Getty images

Лидерът на крайната десница във Франция Марин Льо Пен откри кампанията си за президентските избори с атаки срещу Covid паспортите, предаде БНР.

Льо Пен обвини властите за посегателства срещу "правото на свобода" на французите: „Не сме против ваксинацията, ние сме за ваксинационна свобода. Всеки трябва да е свободен сам да избира и сам да носи отговорността за това дали да се ваксинира, или не“.

Британското правителство не планира локдауни и ваксинационни паспорти

Пред привърженици в южния град Фрежюс водачът на "Национален сбор" обеща да прочисти "талибанизираните" части на Франция, визирайки присъствието на крайни ислямисти в някои градски квартали:

„Няма да има места във Франция, където законът не се прилага. Приятели, ние ще премахнем опасните квартали, ще премахнем бандите, мафията и всички онези - били те ислямисти или не,  които искат да ни наложат правила и начин на живот, които не са наши. Престъпниците ще бъдат отстранявани. Френските престъпници – в затвора, а чужденците – на самолета“.

Според повечето социологически агенции Марин Льо Пен има всички шансове да се изправи в директен сблъсък срещу Еманюел Макрон на балотажа идния април.

Днес кандидатурата си за президент обяви кметът на Париж - социалистката Ан Идалго. В реч в корабостроителница в Руан тя заяви, че републиканският модел "се разпада пред очите ни", и обвини Макрон, че обърнал гръб на всички, които искат да съхранят природата.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.12 | 19:22

1
Лйопен искам в името на свободата да се изкъпим голи със шампанско и да станем известни

Добави коментар

Водещи новини