Гледай на живо

Време е за дерби! ЦСКА - София срещу Левски - на живо с всичко интересно преди двубоя и съставите на двата тима

Британското правителство не планира локдауни и ваксинационни паспорти

  • 12 септември 2021 14:19

  • 1294
  • 1
Британското правителство не планира локдауни и ваксинационни паспорти
© Getty images

Британският премиер Борис Джонсън ще обяви следващата седмица планове за справяне с пандемията от Covid-19 през зимния период, предаде БНР. Медиите на Острова съобщават, че премиерът няма намерения да въвежда нови локдауни и ваксинационни паспорти. Тази сутрин здравният министър Саджид Джавид потвърди тези намерения на британското правителство.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26654

Борис Джонсън ще изложи плановете във вторник, като се очаква да каже, че ваксините ще са първата линия на защита есента и зимата. Той смята да анулира някои части от закона за коронавируса, които дават правомощия за затварянето на сектори на икономиката.

Премиерът не е в полза на налагането на нови локдауни и вероятно ще потвърди намеренията си за премахването на схемата за задължителни сертификати за посещение на нощни клубове, кина и стадиони.

Здравният министър Саджид Джавид изрази тази сутрин по Скай нюз и Би Би Си пълната си подкрепа за намеренията на Борис Джонсън. Макар да не изключи напълно идеята за ваксинационни паспорти Саджид Джавид каза, че не я харесва и не би желал да се стигне до прилагането ѝ.

Джавид освен това заяви, че иска премахването на PCR тестовете за пътуващите възможно най-скоро. В момента пристигащите дори от страни от „зеления списък“ и напълно ваксинирани трябва да си правят PCR тест. Джавид посочи, че напълно си дава сметка колко е висока цената за семействата, почиващи в чужбина.

Сърбия се готви да въведе COVID сертификати

Той потвърди, че тази година ще бъде стартирана най-голямата досега в историята програма за ваксиниране срещу сезонни грипове.

Междувременно първият министър на Шотландия Никола Стърджън опроверга съобщенията за локдаун през зимата, но допълни, че всеки разумен лидер не трябва да бърза да се отказва от наличните опции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26654

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1294 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.12 | 18:02

1
Да видим

Добави коментар

Водещи новини