Едно от афганистанчетата, натровили се с гъби в Полша, почина

  • 02 септември 2021 17:34

  • 858
  • 2
Едно от афганистанчетата, натровили се с гъби в Полша, почина
© Getty Images (архив)

Лекари в главната педиатрична болница в Полша казаха днес, че 5-годишно момче от Афганистан е починало, а 6-годишното му братче продължава да е с опасност за живота, след като са яли отровни гъби, предаде Асошиейтед прес.

Двете момчета и по-голямата им сестра бяха приети в болница миналата седмица. Семейството, пристигнало наскоро в Полша, след като било евакуирано от Кабул, яло отровни гъби, които набрало в гора близо до бежанския център в Подкова Лесна, където било настанено.

Лекари в Детския здравен институт във Варшава заявиха, че 6-годишното афганистанче е претърпяло успешна трансплантация на черен дроб, но уврежданията на мозъка му са значителни и животозастрашаващи. По-малкото му братче е починало. Родителите на децата са в болницата и им се оказва психологическа подкрепа.

17-годишната сестра на двете момчета е изписана от болница в добро състояние. Други членове на семейството са били хоспитализирани на друго място и се възстановяват.

По данни на полската служба за чужденците при отделен случай в друг бежански център в Полша четирима афганистанци са били приети в болница, след като са яли отровни гъби.

Борислава Борисова
858 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един

2021.09.02 | 20:28

2
Афганци. Жителите на Афгания са афганци. Защо трябва да ги наричаме с турското Афганистан?
Фончо 1

2021.09.02 | 18:54

1
Екстра! Всички да го последват. Да ви сера на новината жалка.

Добави коментар

Водещи новини