Съдят принц Андрю за изнасилване на непълнолетна

  • 10 август 2021 06:44

  • 2528
  • 1
Съдят принц Андрю за изнасилване на непълнолетна
© Getty Images, архив

Дело за изнасилване бе заведено вчера срещу британския принц Андрю. Той е обвинен, че три пъти е изнасилил непълнолетна жена преди около две десетилетия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Гражданското дело е заведено в окръжния съд в Манхатън. Ищцата Вирджиния Джюфре казва, че херцогът на Йорк, вторият син на кралица Елизабет Втора, я е изнасилил и й е нанесъл побой, когато е била на 17 години. "Влиятелните и богатите не са освободени от това да отговарят за действията си. Надявам се, че и други жертви ще видят, че е възможно да не живеят в мълчание и страх, а да си върнат живота, като проговорят открито и поискат справедливост", добави тя в комюнике.

Джюфре многократно е отправяла обвинения срещу британския принц, но за пръв път предприема правни действия срещу него. Андрю отхвърли категорично нейните твърдения в интервю за Би Би Си през ноември 2019 г.

За първи път от началото на пандемията: Смяна на караула в замъка Уиндзор

Той постави под съмнение автентичността на снимка, на която е прегърнал през кръста Джюфре.

Джюфре е една от обвинителките на финансиста Джефри Епстийн, който бе осъден за трафик на непълнолетни за сексуална експлоатация и който умря в затвор в Манхатън през лятото на 2019 година. В жалбата срещу Андрю се твърди, че именно Епстийн и приятелката му Джизлейн Максуел са принудили Джюфре да прави секс с принц Андрю.

Novini.bg
2528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.10 | 08:32

1
Мястoто му е в зaтвора.

Добави коментар

Водещи новини