Изправят британския принц Андрю пред съда в САЩ

  • 12 януари 2022 19:27

  • 1048
  • 0
Изправят британския принц Андрю пред съда в САЩ
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Британският принц Андрю ще бъде изправен пред американски съд по обвинения в сексуално насилие. Това е факт, след като не беше приета молбата му за отхвърляне на иск, заведен от Вирджиния Джюфре, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Решението е на съдията от Манхатън Люис Каплан. Според него е прекалено рано да се прецени дали разсекретено споразумение от 2009 г. между Вирджиния Джюфре и покойния финансист Джефри Епстийн е целяло да освободи от отговорност хора като принц Андрю. Той не е страна по договорката, която според защитата му го оневинява.

Адвокатите на херцога на Йорк настояват, че през 2009 г. американката се е съгласила да не води дела срещу хора, свързани с Епстийн. Това е станало при договаряне на обезщетение по заведен от Джюфре иск срещу финансиста.

Адвокатите ѝ обаче твърдят, че споразумението важи само за подписалите се под него, но не и "за трети страни".

Засега няма коментар за решението на съдия Капалан нито от представители на Андрю, нито от такива на ищцата.

Принц Андрю поиска да бъде отхвърлена жалба срещу него за сексуална агресия

38-годишната американка Вирджиния Джюфре настоява, че е била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епстийн, за да прави секс с принц Андрю в Лондон, когато е била 17-годишна и непълнолетна според законите в САЩ. Тя смята, че трябва да получи финансово обезщетение.

Синът на кралица Елизабет Втора категорично отхвърля всички твърдения на американката. Официално засега не са му отправени обвинения.

Съдебната процедура по иска, заведен от Джюфре през лятото, все още е в начален етап.

Американката е една от обвинителките на финансиста Джефри Епстийн, който бе осъден за трафик на непълнолетни за сексуална експлоатация. Той почина в затвор в Манхатън през лятото на 2019 г. В иска срещу принц Андрю Джюфре твърди, че именно Епстийн и негова приятелка са я принудили да прави секс с британския принц.

Константин Тодоров
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини