Фон дер Лайен: Липсата на данни за ваксината "Спутник V" поражда въпроси

  • 04 август 2021 09:48

  • 740
  • 0
Фон дер Лайен: Липсата на данни за ваксината "Спутник V" поражда въпроси
© getty images

Според председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен одобрението на руската ваксина срещу Covid-19 "Спутник V" от Европейската агенция по лекарствата (EMA) все още не е сигурно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Фактът, че производителят на ваксината срещу коронавирус "Спутник V" не е успял да предостави на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) достатъчно данни за нейната ефикасност и безопасност, "поражда въпроси", заяви в сряда председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Стана много тихо около "Спутник V". Заявлението за ваксината до EMA е подадено от дълго време", посочи Фон дер Лайен в интервю за RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Ден по-рано Европейската комисия направи ваксинационния Covid сертификат на Сан Марино валиден в целия Европейски съюз, отбелязвайки по този начион потенциално важен етап за "Спутник V", тъй като приблизително 90% от малката държава са имунизирани с руската ваксина.

Русия позволи изпитания на комбиниране на ваксината на АстраЗенека със Спутник V

Според производителя на руската ваксина тя вече е одобрена в 69 страни по света. В рамките на ЕС Унгария и Словакия използват "Спутник V" дори без одобрение от ЕМА.

Наскоро Русия изрази надежда, че ваксината ще получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата до есента на 2021 г.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
740 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини