Гръцките власти предупредиха за опасност от пожари заради горещото време

  • 30 юли 2021 16:43

  • 854
  • 0
Гръцките власти предупредиха за опасност от пожари заради горещото време
© Getty Images

За опасност от пожари предупредиха гражданите си гръцките власти след поредната гореща вълна, която се очаква да има пик в понеделник и вторник и ще продължи поне до петък другата седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.;

Очаква се температурите да достигнат 44 градуса по Целзий в понеделник и вторник, съобщи националната метеорологична служба.

Съседна Турция бе засегната от горски пожари тази седмица, в които четирима души загинаха.

По-рано този месец кметът на Атина Костис Бакоянис назначи главен служител по горещините, първият такъв в Европа, който да помогне на столицата да се справи с екстремната жега.

Пожарникари се борят с над 40 горски пожара през последните 24 часа, съобщиха властите. Пожар северно от Атина погълна поне десетина къщи във вторник преди да бъде поставен под контрол.

Метеоролозите очакват температурите в Централна Гърция да достигнат 45 градуса, предаде ДПА.

През нощта темпратурите в градовете няма да падат под 30 градуса. Горещините се очаква да продължат до 8 август.

Гражданска защита нареди работата навън да бъде прекратена или максимално ограничена. Градовете имат отворени зали с климатици, където хората могат да се скрият, ако нямат климатици вкъщи. Лекарите посъветваха гражданите и туристите да не стоят на слънце и да не пият алкохол. Хората трябва да взимат душ по-често и да носят широки, светли, памучни дрехи

Последвайте канала на

Борислава Борисова
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини