Откриха половин тон кокаин на стойност 25 млн. евро в склад в Румъния

  • 29 юли 2021 16:44

  • 7069
  • 0
Откриха половин тон кокаин на стойност 25 млн. евро в склад в Румъния
© Getty Images (архив)

Над половин тон кокаин беше открит в кашони с банани в склад за плодове и зеленчуци в румънското село Кяжна, окръг Илфов, съобщава Аджерпрес, предава БТА.

Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма съобщи, че 503 килограма кокаин са били открити в 35 кашона с банани на 26 юли.

Следователите уточняват, че чистотата на наркотика е 98 процента, а пазарната му цена се изчислява на около 25 милиона евро.

При разследването е установено, че кокаинът е пристигнал в Румъния, скрит в пратка от около 20 тона банани от Колумбия, предназначени за страна от Европейския съюз.

Според първоначални информации кокаинът влязъл в Европа през пристанище Антверпен в Белгия, след което стоката стигнала по морски път до румънското пристанище Констанца и била транспортирана до склада в Кяжна.

Полицията била уведомена от вносителя на бананите, който вместо плодове открил пакети с кокаин в кашоните.

Пратката не е била засечена от властите на пристанище Констанца. Предполага се, че наркотикът е бил предназначен за друга страна от ЕС и е трябвало да премине само транзитно през Румъния

Борислава Борисова
7069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини