ЕК ще представя редовни доклади за дезинформацията, свързана с пандемията

  • 29 юли 2021 14:33

  • 309
  • 1
 ЕК ще представя редовни доклади за дезинформацията, свързана с пандемията
© pixabay

Европейската комисия съобщи, че на всеки два месеца до края на годината ще представя доклади за противодействието на дезинформацията онлайн, свързана с пандемията от ковид.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По най-нови данни основните онлайн платформи са предприели различни действия в тази посока. ЕК изразява очакване към усилията на Фейсбук, Туитър, ТикТок, Майкрософт и Гугъл, да се присъединят и други големи играчи в интернет.

Според днешния доклад ТикТок допринася за постигането на целта за повече ваксинирани в Ирландия. Гугъл помага на потребителите да намерят най-близкото място, където да бъдат имунизирани, във Франция, Полша, Италия, Ирландия и Швейцария.

Туитър дава възможност на потребителите да обучават системата на платформата да открива дезинформация за ковид. Майкрософт предупреждава за сайтове, разпространяващи неверни данни за пандемията. Фейсбук допринася за убеждаване в нуждата от ваксиниране, както и за разобличаване на трудно забележими лъжи, т. нар. deepfakes.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.29 | 16:11

1
Помислете кой използва страх, заповеди, забрани, принуда и цензура. Истината се вижда, лъжата има нужда от платени глашатаи и PR.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини