Спасители още издирват петима работници от експлодиралия индустриален парк в Германия

  • 29 юли 2021 06:48

  • 1119
  • 0
Спасители още издирват петима работници от експлодиралия индустриален парк в Германия
© Getty Images

Спасителни екипи в Германия издирват петима работници, които са в неизвестност, откакто експлозия разтърси във вторник индустриален парк в град Леверкузен, предаде Асошиейтед прес.

Двама души загинаха и 31 бяха ранени при експлозията в обект за утилизация на отпадъчни химически материали в индустриалната зона "Кемпарк".

"Трябва да приемем, че изчезналите хора вече няма как да бъдат намерени живи", каза пред репортери в Леверкузен Франк Хилдмар, директор на компанията оператор на "Кемпарк". Той добави, че един от ранените все още е с опасност за живота.

Днес се очаква да започне разследване на причината за експлозията. Засега изглежда, че взривът е свързан с цистерни за складиране на разредители, предаде БТА.

Заради гъстия дим властите предупредиха живеещите наоколо да стоят по домовете си, да не позволяват на децата си да играят навън, да не използват външни басейни и да не ядат плодове и зеленчуци от градините си през следващите дни.

Петима изчезнали след експлозия в химически завод в Леверкузен

Експерти измерват въздуха за възможни токсини.

Леверкузен е дом на "Байер", една от големите германски химически компании и един от най-големите работодатели в региона. В града живеят 163 000 души, много от които работят за "Байер". Индустриалната зона се намира близо до река Рейн.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини