Пиян български тираджия обърна камион с водка в Полша

  • 27 юли 2021 21:49

  • 5309
  • 1
Пиян български тираджия обърна камион с водка в Полша
© gettyimages

39-годишен тираджия от България катастрофира и разпиля прицеп, пълен с водка в района на село Хумниска в Югоизточна Полша.

Тест на българина с дрегер показал, че алкохол има не само в камиона, но и в кръвта му.

Според полската полиция опасният инцидент е станал в понеделник малко след 17:00 часа на областното шосе номер 887 в Хумниска, съобщава Монитор.

Заспал тираджия изкриви над 80 метра мантинели на магистрала „Марица“

Шофьорът на камион DAF с прицеп, гражданин на България, на 39 години, излязъл от пътя, хванал мекия банкет, смачкал пътните знаци и преобърнал влекача и полуремаркето на една страна върху крайпътната полянка.

„Водачът е транспортиран веднага до болницата в Бжозув, няма сериозни травми. Но за сметка на това се е оказало, че е пиян. Тестът на 39-годишния шофьор от България е показал почти 2.5 промила алкохол“ – съобщи щабен аспирант Моника Дерен от Околийската комендатура на полицията в Бжозув.

Мъжът е бил задържан до изтрезняването му и изясняване на случая в полицейския арест. Шофьорът е транспортирал голяма пратка с високопроцентен алкохол, според снимки от местопроизшествието – кашони с водка. Случаят е предаден на митническо-данъчното управление. По протокол на местопроизшествието са докарани над половин дузина пожарникарски и спасителни автомобили.

В продължение на няколко часа пътят между Хумниска и Туже Поле е бил затворен. В това време оцелялата стока от тира е разтоварена с участието на няколко десетки пожарникари от Бжозув и пожари-доброволци от Хумниска и съседните села.

С помощта на специализирано за пътно спасяване камионът е изправен на гуми, а пътят е бил отворен.

Полският закон е по-строг към почерпените шофьори. Законодателят е разделил прегрешението на две. Едното се води състояние след употреба на алкохол – от 0.2 до 0.5 промила, а другото нетрезво състояние – над 0.5 промила алкохол. Във втория случай, в който попада и българският тираджия, наказанието е глоба, ограничаване на свободата или затвор плюс отнемане на книжката за срок от 1 до 15 години и парична глоба в размер от 2100 до 25 хиляди лева в полза на Фонда за помощ на пострадали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
цял камион

2021.07.28 | 13:19

1
цял камион - това е вече лоша новина.

Добави коментар

Водещи новини