21 случая в Албания с Делта варианта на коронавируса

  • 27 юли 2021 14:15

  • 306
  • 1
21 случая в Албания с Делта варианта на коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

В Албания са потвърдени 21 случая на заразени с Делта варианта на коронавируса, от тях 8 са внесени от чужбина, докато останалите са семейни клъстери, заяви Силва Бано, ръководителка на Отдела за епидемиология към Института за обществено здраве и член на комисията за справяне с пандемията от КОВИД-19, съобщи МИА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

По два случая са внесени в страната от Великобритания и по един от Чехия, Испания, Северна Македония и Пакистан. Тези случаи предизвикаха семейни огнища, каза Бано.

В Албания регистрираха първи случай на „Делта“

Заразените са на възраст от 16 до 77 години, девет са хоспитализирани.

От 21 души заразени с Делта варианта, шестима са били ваксинирани, каза Бано, предаде БТА.

Две от заразените лица са били ваксинирани през април във Великобритания с АстраЗенека, две с Пфайзер в Германия, има и два случая на ваксинирани с две дози на Коронавакс, каза Бино.

Заместник-министърът на здравеопазването Мира Ракацоли смята, че новата епидемиологича ситуация не налага нови ограничителни мерки освен съществуващите. Остава в сила полицейският час от полунощ до 6 сутринта и задължителното носене на маски в затворени помещения. Тя отправи апел за по-масова имунизация срещу опасния вирус, процес, в който досега са обхванати над 1 милион и 170 хиляди души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дона

2021.07.28 | 12:22

1
О, чудо! Цели 21.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини