В Ирландия отварят наново пъбовете и ресторантите на закрито за напълно ваксинирани

  • 26 юли 2021 20:34

  • 682
  • 2
В Ирландия отварят наново пъбовете и ресторантите на закрито за напълно ваксинирани
© Pixabay

Ресторантите, пъбовете и баровете в Ирландия могат от днес отново да обслужват клиенти на закрито, при условие, че те представят ваксинационен сертификат, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Агенцията отбелязва, че това става в рамките на смекчаване на противоепидемичните мерки в страната. Само хората, които са напълно ваксинирани или са прекарали коронавируса през последните шест месеца, ще могат да се хранят или да консумират напитки на закрито, като могат да взимат със себе си и децата си.

За да направят това, те ще трябва да представят цифровия сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19 на Европейския съюз или ваксинационното си удостоверение от ирландската Служба за обществено здраве (HSE), заявиха властите.

Нови мерки против COVID-19 в Черна гора от петък

Според правителствените директиви службата ще продължи да следи хората, които могат да седят заедно на една маса да не са повече от шестима, а заведенията да затварят до 23:30 ч.

Хотелиерският и ресторантьорският сектор на Ирландия претърпяха едни от най-тежките ограничения в Европа, тъй като страната регистрира 5026 смъртни случая от КОВИД-19, въпреки трите локдауна.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
682 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.26 | 22:42

2
В бг писарушка, озарена от сзо, може да разиграва хиляди хора, да раздава предписания, затваря/отваря, глоби да събира и вие сте съгласни. Утре ще има заповед кой да спи с жена ви, иначе глоба 5000лв. И ще бързате да я сертифицирате жената, че иначе глоба, че трябва и два, три пъти да мине и такса ще платите, за където си е търкал писалката.
това е чиста проба

2021.07.26 | 20:44

1
ДЕСКРИМИНАЦИЯ - личи си къде има законност - само в Северна Америка, където това не може да се случи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини