Армани се възстановява от пандемията

  • 25 юли 2021 21:30

  • 1326
  • 0
Армани се възстановява от пандемията
© Getty (архив)

Дизайнерът Джорджо Армани съобщи днес, че продажбите на неговата модна къща са скочили с 34 процента през първото полугодие благодарение на Китай и САЩ. Италианската група обаче смята, че може бе ще трябва да изчака до догодина, за да заличи напълно щетите от пандемията от COVID-19, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

"Целта е да се върнем към нивата от преди пандемията до 2022 година, с над два милиарда евро консолидиран пряк оборот", посочи в комюнике Джорджо Армани, който е президент и главен изпълнителен директор на едноименната марка.

Консолидираните нетни приходи от продажби на Армани намаляха с 25 на сто миналата година до 1,6 милиарда евро, главно през първото полугодие, в резултат на пандемията, обяснява луксозната марка.

Секторът на лукса отчете през 2020 година първия спад на продажбите от години, тъй като пандемията наложи затварянето на много магазини и спря международния туризъм.

Великобритания поставя България в зеления списък за пътувания?

За цялата 2020 година Армани отчете чиста консолидирана печалба от 90 милиона евро, но оперативна загуба от 29 милиона евро.

През април 87-годишният Армани заяви, че е възможно да помисли за обединение с друга италианска компания.

Джорджо Армани беше сред първите предприемачи, започнали да помагат в борбата с разпространението на коронавируса, като фабриките му започнаха да произвеждат защитни престилки за еднократна употреба за медиците.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Повече за Коронавирус

corona
1326 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини