Великобритания поставя България в зеления списък за пътувания?

  • 14 юли 2021 06:42

  • 2225
  • 2
Великобритания поставя България в зеления списък за пътувания?
© Getty Images (архив)

Британският вестник "Ивнинг Стандарт" поставя България сред дестинациите, които най-вероятно ще бъдат добавени от британското правителство към зеления списък за пътувания в четвъртък.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Вестникът се позовава на анализатора Робърт Бойл, бивш директор на отдела за стратегии на компанията-майка на "Бритиш Еъруейз" - IAG. Той прогнозира, че тази седмица 12 държави могат да бъдат поставени на по-ниско равнище на риск от зараза с COVID-19. Това включва и девет европейски страни, които са "силни кандидати за зеления списък" според него. Сред тях са Австрия, България, Германия, Италия, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Швейцария.

В четвъртък ще бъдат актуализирани списъците с различна степен на риск при пътуване, които се публикуват на правителствения сайт. Хората, пристигащи във Великобритания от дестинации в зеления списък, не са длъжни да се самоизолират. До момента всички, пристигащи от страни в оранжевия списък, са задължени да се самоизолират у дома за 10 дни.

Нови 31 772 случая на коронавирус и 26 починали във Великобритания

Това създава пречка за желаещите да пътуват британци, които традиционно почиват в по-топли и слънчеви страни. От понеделник ще бъде отменено изискването онези, които пристигат от страни в оранжевия списък, да се карантинират, ако вече да били имунизирани с две дози от коронавирусна ваксина или са на възраст под 18 години, информира БТА.

След падане на това ограничение се очаква засилен интерес към традиционните туристически дестинации като Италия, Испания, Гърция, България и други. Вестникът съобщава, че Гърция вече предприема мерки за ограничаване на разпространението на Делта варианта на вируса, който може да бъде внесен в страната от британските туристи.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
2225 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тиквата - на разпит

2021.07.14 | 08:08

2
Заплашвал семейството на бивш свой министър: "Като ядете месо вкъщи, гледайте на не е вашия мъж и баща".
Да ти го начукам

2021.07.14 | 07:11

1
анализатора Робърт Бойл

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини