Нидерландия отдава последна почит на убития в Амстердам разследващ журналист

  • 21 юли 2021 14:39

  • 1023
  • 0
Нидерландия отдава последна почит на убития в Амстердам разследващ журналист
© Getty Images/Guliver (архив)

Обществеността в Нидерландия се прощава с изтъкнатия разследващ криминален журналист Петер де Врийс, който почина от раните си, след като бе прострелян по-рано този месец в Амстердам, предаде ДПА, цитирана от БТА. Тялото му днес бе изложено за поклонение в театър "Каре" в Амстердам, а опечалените ще имат възможността да отдадат последна почит на журналиста до 20.00 ч. тази вечер.

Стотици хора вече чакаха, наредени на дълги опашки, пред театъра тази сутрин. Частна церемония за семейството, родините и приятелите на убития ще се състои утре.

64-годишният журналист бе прострелян с пет куршума на 6 юли на улица в Амстердам, след като излезе от телевизионно студио. Девет дни по-късно той почина от раните си.

Де Врийс бе известен криминален журналист в Нидерландия и редовно се появяваше в съда като говорител на жертви или свидетели по време на съдебни процеси. Смята се, че в убийството му има пръст организираната престъпност в Нидерландия.

Простреляният нидерландски журналист Петер Де Врийс почина от раните си

Часове след атаката бяха арестувани двама заподозрени мъже - 35-годишен полски гражданин, живеещ в Югоизточна Нидерландия и 21-годишен нидерландец от Ротердам.

Смята се, че убийството е свързано с работата на Де Врийс. Журналистът е получавал заплахи в миналото, но е отказвал да му бъде осигурена охрана.
 

Константин Тодоров
1023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини