18 000 нови случая на коронавирус във Франция за последното денонощие

  • 20 юли 2021 21:40

  • 1336
  • 0
18 000 нови случая на коронавирус във Франция за последното денонощие
© Gettyimages (архив)

Броят на заразените с коронавируса във Франция през последното денонощие скочи на 18 000 при по-малко от 7000 преди седмица, предупреди днес здравният министър Оливие Веран, според когото причина за рязкото увеличение е вариантът Делта на вируса, предаде БТА, цитирайки АФП. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Това означава, че имаме увеличение на циркулацията на вируса от порядъка на 150 процента за седмица: такова нещо никога не сме наблюдавали, нито при първоначалния щам на коронавируса, нито при британския, южноафриканския или бразилския му вариант", каза той пред депутатите в долната камара на парламента. Подобно равнище на положителните случаи не е регистрирано от средата на май, припомня АФП. "Имаме оръжие - ваксинацията. Не е време за съмнения, за колебания, време е за колективен имунитет, става въпрос за колективна отговорност и това е единственото средство, с което разполагаме, за да се отървем веднъж завинаги от ковида", подчерта Веран. 

Здравният министър на Франция: Без ваксинации, четвъртата COVID вълна би била като "цунами"

След продължил няколко седмици спад броят на случаите на коронавирус във Франция започна осезателно да расте поради по-заразния вариант Делта. Правителството се опасява, че умножаването на случаите, което за момента се наблюдава главно при младите хора, може да засегне и неваксинирани възрасти или уязвими хора и това да доведе до по-голям брой пациенти в болниците.

По-рано днес френският премиер Жан Кастекс посочи, че набелязаната цел за 40 милиона поставени първи дози ваксина срещу ковид се очаква да бъде постигната в края на юли, месец по-рано от първоначалния график. Тази вечер френското здравно министерство ще огласи окончателните цифри за последните 24 часа.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини