Запазването на карантината за бритнаците, пътуващи във Франция, предизвика недоволство

  • 18 юли 2021 06:42

  • 117
  • 2
Запазването на карантината за бритнаците, пътуващи във Франция, предизвика недоволство
© Getty images

Граждани и представители на туризма се събраха на протест пред сградата на британското правителство след като промяна в последния момент запази карантината за хората, които пристигат в Англия от Франция, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25330

От понеделник кабинетът в Лондон планира да премахне повечето ограничения в ежедневието, а напълно ваксинираните не трябва да прекарват 10-дневна карантина, ако пътуват до страните в така наречения оранжев списък. Министрите обаче обявиха, че "постоянното присъствие" на южноафриканския вариант на коронавируса във Франция налага запазването на изискването за задължителна изолация след посещение там, съобщи БТА.

Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на Макрон за задължително ваксиниране

 От компанията "Изиджет" обявиха, че разпореждането предизвиква объркване сред хората, които са вече във Франция или са планирали пътуване и промяната не е подкрепена с научни данни. От Асоциацията на независимите туроператори пък заявиха, че индустрията е в шок от развитието на ситуацията. 

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
117 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.18 | 10:36

2
Спазвайте карантина ве! Благодарение на карантините, тестовете, граничния контрол и маските са се заразили официално 200 млн, а неофициално 2 милиарда души. Ето ще се предпазихме, ако не бяха мерките щяха да са се заразили 50 милиарда души при 7 милиардното население хаххахахахахахах

2021.07.18 | 09:23

1
Тия са толкова тъпи, че ви е бедна фантазията. Тестовете дават 2-8% фалшиво позитивни, с години ще ловят и изолират фантомни случаи, за ваша сметка разбира се, на 10 пътувания един път и вие ще сте късметлията. Тестовете са правят при развита клинична картина, другото е цирк, но немският цирк не е интересен.

Добави коментар

Водещи новини