Кипърската църква подкрепи ваксинирането срещу коронавирус

  • 17 юли 2021 07:34

  • 578
  • 3
Кипърската църква подкрепи ваксинирането срещу коронавирус
© Getty images

Ваксинацията в Кипър срещу коронавируса получи силна подкрепа от много влиятелна в страната институция - Кипърската църква. В специално циркулярно писмо в петък тя призовава вярващите да се имунизират, следвайки своя „християнски дълг”, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25313

Кипърската църква следи със силно безпокойство и загриженост влошената епидемиологична картина в страната, се казва в писмото. В тази обстановка „Светият синод не възприема конспиративните теории, които се развиват около ваксините, и след като внимателно изслуша експертите учени, той реши да препоръча на вярващите да се ваксинират”, заявява църковната позиция архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори.

Кипър обяви затягане на мерките против коронавируса

Според главата на Кипърската църква „морално задължение” на всички е да преодолеят индивидуализма, егоцентризма, страховете и предразсъдъците, да игнорират суеверието и да се мобилизират по всички възможни начини за справяне с пандемията.

Архиепископ Хрисостомос Втори посочва още, че „нашият християнски дълг, който е изпълнението на най-висшата заповед за любов към всяко човешко същество, прави ваксинацията задължителна”.

В обръщение към кипърския народ в петък президентът Никос Анастасиадис специално подчерта подкрепата на църквата и цялото общество в борбата с пандемията. По данни на здравното министерство хората, получили първа доза от ваксината, ще надхвърлят 70% от населението в следващите дни, а над 60% са завършили напълно ваксинацията си.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
578 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.07.17 | 15:16

3
Ей т'ва се нарича любов към хората

2021.07.17 | 09:29

2
Голям алилуй, есента пак ще ви бoднат нафoрата.

2021.07.17 | 08:53

1
Алаху Акбар! Машаллах!

Добави коментар

Водещи новини