Кипър обяви затягане на мерките против коронавируса

  • 17 юли 2021 06:38

  • 12649
  • 2
Кипър обяви затягане на мерките против коронавируса
© Pixabay

Кипър затяга мерките против коронавируса, като в същото време комбинира новите ограничения със стимули за ваксинация и то най-вече на младите хора. Решенията, които правителството взе, са заради критичната епидемиологична ситуация и безпрецедентния скок на новите случаи в страната, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25385

Въвеждат се по-строги правила за прилагането на безопасния ковид пропуск /SafePass/. От 20 юли той е задължителен за всички места на открито или на закрито, където се събират повече от 20 души, включително банки, общини, центрове за обслужване на клиенти, обществен транспорт и други. За да получат необходимата им обществена услуга на тези места, хората трябва да са ваксинирани, да са преболедували коронавируса през последните 6 месеца или да имат 72-часов отрицателен тест.

Кипър регистрира нов максимум на новозаразените с коронавирус

Новите ограничения във всекидневния живот на острова са придружени от набор от стимули, които трябва да насърчат младите хора от 18 до 30 години да се ваксинират. 13 частни и държавни компании предлагат на младежите безплатни самолетни билети, ваучери за покупка на различни продукти, отстъпки за мобилни планове и безплатен интернет, билети за футболни мачове и други, бе обявено в петък.

Призив към хората да се ваксинират отправи президентът Никос Анастасиадис в специално обръщение в петък. Той заяви, че правителството на Кипър няма намерение да разделя населението на ваксинирани и неваксинирани, но е длъжно да защитава живота на всички граждани и не може да позволи на малцина да изложат на риск мнозинството.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
12649 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.17 | 09:35

2
Абе, то да не почнем и ние, обикновените хора, да се борим срещу коронавируса, че жив министър няма да остане.

2021.07.17 | 09:27

1
Само ваксинирани ще имат офшорки.

Добави коментар

Водещи новини