В Лондон носенето на маски в обществения транспорт остава задължително

  • 15 юли 2021 06:17

  • 805
  • 4
В Лондон носенето на маски в обществения транспорт остава задължително
© Getty images

Носенето на маски в обществения транспорт ще остане задължително и след отменяне на COVID ограниченията в Англия от 19 юли, съобщиха градските власти, цитирани от Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Както потвърди в понеделник британският премиер Борис Джонсън, след посочената дата отпадат задължителната физическа дистанция и носенето на маски, въпреки че маските в затворени обществени пространства с много хора, като градския транспорт, остава препоръчително.

Великобритания поставя България в зеления списък за пътувания?

Кметът на Лондон обаче каза, че не е готов да подложи на риск пътниците в обществения транспорт, премахвайки изискването за маските, предаде БТА. Садик Хан отбеляза, че носенето на маски ще бъде добавено към условията за ползване на столичната транспортна мрежа, а нейни служители ще имат право да откажат достъп или да свалят от дадено транспортно средство пътник, който не носи маска, освен ако пътникът не е освободен от това задължение.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
805 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.07.15 | 08:31

4
Лондон облекчава мерки, но запазва извънредното положение, във всеки момент могат да върнат локдауна. Внимавайте, още сме им в играта. Гответе се за есента.

2021.07.15 | 07:44

3
Носете парцалите вееии какво като сте набоцкани
Тиквата - на разпит

2021.07.15 | 07:19

2
Заплашил заплашил свидетел на престъпленията му: "Като ядете месо вкъщи, гледайте на не е вашия мъж и баща".

2021.07.15 | 07:14

1
Безсмислена простотия целяща пораждане на комплекси и промиване на мозъка и подготовка за тотално подчинение в един нов дигитален диктат. Вирусите са толкова малки че повечето минават през порите на повечето маски като на парад. Всичко е с цел дресиране

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини