Швеция разхлабва ограниченията въпреки опасенията от Делта варианта

  • 13 юли 2021 06:31

  • 649
  • 1
Швеция разхлабва ограниченията въпреки опасенията от Делта варианта
© Getty Images/Guliver (архив)

Шведското правителство заяви, че ще пристъпи към планираното смекчаване на ограничителни мерки тази седмица, но предупреди, че новите варианти на коронавируса изискват бдителност и призова хората да спазват препоръките за социална дистанция, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27658

Швеция разчита предимно на доброволни мерки за борба с коронавируса, въпреки че бяха въведени ограничения за работното време на ресторантите и броя на посетителите в търговските центрове.

Швеция ще отслаби от 1 юли мерките срещу COVID-19

Някои мерки вече бяха смекчени, а властите предвиждат да премахнат на 15 юли ограниченията за броя на пътниците при пътувания на дълги разстояния и допустимия брой клиенти в магазините.

След като преживя трета вълна на коронавируса през пролетта, Швеция отчита значително намаляване на заразяванията, което облекчава натиска върху болниците.

Много ограничения бяха смекчени на 1 юли. Предвижда се в зависимост от епидемичната обстановка разхлабването на мерките да продължи. В същото време разпространението на варианта Делта предизвиква тревога в Швеция и на други места в Европа.

Малко над две трети от пълнолетните хора в Швеция са получили поне една доза ваксина срещу КОВИД-19, а делът на напълно ваксинираните се приближава към 50 процента.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27658

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
649 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.13 | 08:03

1
Айде евете си майката вече с тия варианти и простотии. Точно па сега се пръкна нов вирус когато глобалистите напъват за нов световен диктат и е нужно отслабване на хората и превръщането им в зависими чрез фалити предизвикани от локдауните. Вируси има от 3 милиарда години преди хората на тая планета и този не е изключение

Добави коментар

Водещи новини