Швеция ще отслаби от 1 юли мерките срещу COVID-19

  • 29 юни 2021 06:15

  • 558
  • 3
Швеция ще отслаби от 1 юли мерките срещу COVID-19
© Getty images

Швеция ще отслаби от 1 юли повечето от мерките срещу COVID-19, като по стадиони и ресторанти ще може да се събират повече хора. Това съобщи днес здравното министерство в Стокхолм, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Първоначално Швеция имаше либерална политика спрямо пандемията и разчиташе повече на доброволни лични мерки. Но впоследствие в кралството бяха въведени ограничения върху работното време на ресторантите и броя на хората на спортни прояви и в молове и магазини, припомни агенцията.

Швеция започва постепенно разхлабване на мерките срещу коронавируса

"Разпространението на заразата рязко намаля", каза днес на пресконференция здравната министърка Лена Халенгрен. Тя отбеляза, че страната е преживяла "продължителни и трудни времена", но благодарение на ваксинацията положението се е подобрило.

От следващия месец ресторантите и баровете в Щвеция ще са отворени с пълно работно време, но клиентите ще бъдат обслужвани само на маса. От 500 на 5000 се увеличава разрешеният брой на зрителите на откритите спортни арени, като те може да са повече, ако са разпределени по различни сектори. Отпадат препоръките за събирането на едно място само на хора от едно домакинство или близки роднини, както и за носенето на маски в обществения транспорт в определени часове, съобщи БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
558 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.06.29 | 10:14

3
В Швеция нямат НОЩ с идиоти като Ангелов , Мутафа , Кантарджиев , Кунчев - мунчев и най - важното премиер Тулупчекмедже като Борисов ! ДОЛУ ГЕРБ !
Идиот Новини.бг

2021.06.29 | 07:38

2
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
В Швеция

2021.06.29 | 07:37

1
не е имало седесарска демокрация, там могат да отслабят, но ние ще трябва да стягаме, заради СДС-Тиквите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини