Шефът на ЕК призова за започване на преговори за членство с РСМ и Албания

  • 06 юли 2021 13:44

  • 714
  • 3
Шефът на ЕК призова за започване на преговори за членство с РСМ и Албания
© Getty images

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е призова за започване на преговори за членство в ЕС с Република Северна Македония (РСМ) и Албания. Тя отправи своето послание пред евродепутатите в Страсбург при представяне на приоритетите на словенското председателство, предаде БНР.

„Убедена съм, че срещата на върха на Западните Балкани, която ще се проведе през октомври, ще изпрати важно послание за всички тях“, каза Фон дер Лайен и подчерта: „Процесът на присъединяване на Албания и на Северна Македония е в наш собствен интерес. Той е и въпрос на доверие, защото за Европа даденото обещание трябва да бъде изпълнено“.

СДС: Не на Македония в ЕС, за сметка на българския интерес!

Евродепутатът от Партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки заяви, че преговорите със Северна Македония трябва да започнат, когато тя приключи с езика на омразата към България.

„Уважаеми колеги, не е ли лицемерно да се премълчава нарушаването на човешките права, опитът да бъде очернена България по всякакъв начин, включително чрез пратени публикации във вашите средства за масово осведомяване“, каза той.

Миналата седмица министърът на външните работа на Словения Анже Логар съобщи, че една от първата му визити ще бъде в България именно в опит на решаване на проблема с ветото на страната ни за началото на преговори със Северна Македония.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
714 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2021.07.08 | 00:58

3
Предлагам, веднага да се инициира референдум за позицията на България спрямо Северна македония! И ,ако продължава така да не се зачита мнението и ОБОСНОВАНИТЕ претенции на страна членка за сметка на страна кандидат, да се инициира втори референдум за излизането на България от този смешен "съюз" Аз като БЪЛГАРИН се чувствам крайно обиден от страна на нашите УЖ партньори в ЕС
тази

2021.07.06 | 16:26

2
тази никаквата много да не се напъва. ердоган и показа къде и е мястото. ще седи права и ще козерува.
Тенев

2021.07.06 | 14:19

1
А ние призоваваме да си седите на гъза и да не си го пъхате там, където двама си мерят пишките.

Добави коментар

Водещи новини