ЕП подкрепя призивите срещу унгарския закон, свързан с образованието за ЛБГТ+

  • 24 юни 2021 18:54

  • 376
  • 2
ЕП подкрепя призивите срещу унгарския закон, свързан с образованието за ЛБГТ+
© Pixabay

Подкрепяме призивите на 16 държави от ЕС против новоприетия унгарски закон за образованието за общността ЛБГТ+, заяви днес председателят на Европейския парламент Давид Сасоли, предаде БТА.

Той съобщи, че преди началото на днешното заседание на Европейския съвет е призовал унгарския премиер Виктор Орбан да помисли. Ако Европа не защитава основните права, не може да иска от другите да ги защитават, добави Сасоли.

По думите му Европейската комисия разполага със срок от два месеца, за да отговори на неговото писмо от вчера, в което той призова срещу няколко страни от ЕС, където има ярки нарушения на върховенството на правото, да бъдат предприети действия. ЕП настоява за действия по чл.7, заяви Сасоли в отговор на въпрос дали Унгария има място в ЕС. Текстът на посочения член от договора за ЕС предвижда възможност дадена страна да бъде лишена от право на глас, когато трайно нарушава европейските ценности - зачитане на човешкото достойнство, на свободата, демокрацията, равенството, правовата държава, правата на човека, включително на малцинства. 

ЕС съзря заплаха срещу правата на ЛГБТ общностите, обяви война на дискриминацията

Novini.bg
376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
na nikoi

2021.06.24 | 20:32

2
ne mu dreme

2021.06.24 | 19:49

1
Не виждам да са приели закон против педалите,това е закон за защита на децата от педали.

Добави коментар

Водещи новини