Макрон: Страните от ЕС трябва да координират по-добре политиките за отварянето на границите

  • 18 юни 2021 21:27

  • 481
  • 0
Макрон: Страните от ЕС трябва да координират по-добре политиките за отварянето на границите
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се преди техните разговори в Берлин, че страните ЕС трябва да координира по-добре политиките си за отваряне на границите, затворени заради коронавирусната пандемия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25120

"Някои страни отвориха отново границите си по-рано поради причини, свързани с туристическата индустрия, но ние трябва да бъдем предпазливи, за да не внесем отново нови варианти на вируса", каза Макрон.

На общата пресконференция с Меркел президентът коментира и темата за европейска отбранителна автономия. Той каза, че целта за постигане на такава самостоятелност за ЕС трябва да върви ръка за ръка с членството в НАТО, предаде Ройтерс.

Според него идеята за европейска отбрана и за стратегическа отбранителна способност може да бъде алтернатива на трансатлантическата организация, но и много солидна основа в нея.

Макрон освен това каза, че президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е изразил уважение към ЕС на политическо ниво, както и желание да работи с блока като с партньор.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
481 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини