Гаф! ЕС поздрави Томислав Николич с изборната победа в Сърбия

  • 20 май 2012 21:40

  • 827
  • 0
Гаф! ЕС поздрави Томислав Николич с изборната победа в Сърбия
©

Председателят на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу днес погрешка поздравиха лидера на опозиционната „Сръбска прогресивна партия” Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в с изборната победа на президентските избори в Сърбия, много преди затварянето на избирателните секции и преброяването на гласовете, предаде РИА Новости.

ЕС публикува официално съобщение няколко часа преди края на гласуването, в което се коментира победата на Николич. Скоро след това съобщението бе отзовано.

В Сърбия днес е вторият тур на президентските избори, в които лидерът на СПП Николич се противопоставя на бившия президент на демократите Борис Тадич. Европейският съюз пусна съобщение, в което поздрави Николич, но малко по-късно то бе свалено.

„Ние бихме искали да поздравим г-н Николич с избора му за президент на Сърбия”, се посочва в документа, който бе цитиран от радио станцията на Белград Б92.

Последвайте канала на

827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини