Франция смекчи правилата за носене на маска, а в неделя ще отмени нощния полицейски час

  • 16 юни 2021 16:42

  • 422
  • 0
Франция смекчи правилата за носене на маска, а в неделя ще отмени нощния полицейски час
© Getty Images/Guliver

Във Франция от днес не е задължително носенето на маска на открито, а в неделя ще бъде отменен нощният полицейски час, въведен преди осем месеца като част от мерките срещу разпространението на новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26628

Премиерът Жан Кастекс съобщи това на фона на регистрираните в последно време в страната средно по 3900 нови случая на коронавирус за денонощие. Това е много по-малко от равнището от около 35 хиляди новозаразени през март и април.

Френският премиер приветства като "много добра новина" факта, че нощният час ще бъде вдигнат в неделя - 10 дни по-рано от предвиденото.

Носенето на маска във Франция все пак остава задължително на открито на оживени места като пазари и стадиони. Хората ще трябва да продължат да носят маска и на закрито, включително докато са на работа, но не и в ресторантите и баровете.

На 19 май във Франция бяха отворени за посетители откритите площи на ресторантите и кафенетата, както и театрите, кината и музеите. Миналата седмица пък бе разрешено обслужването на клиенти на закрито в заведенията и бяха отворени фитнес залите и плувните басейни.

Франция отслабва мерките срещу коронавируса

Над 58 процента от пълнолетните жители на Франция са с поне една доза поставена ваксина срещу COVID-19. Вчера в страната започна ваксинацията на подрастващите на възраст от 12 до 18 години.

Франция, с население от 67 милиона души, е на четвърто място в света по брой регистрирани случаи на коронавирус - близо 5,750 милиона. Над 110 хиляди човека са починали.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26628

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
422 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини