Байдън: Украйна трябва да убеди НАТО, че е достойна за член на Алианса

  • 15 юни 2021 08:10

  • 507
  • 1
Байдън: Украйна трябва да убеди НАТО, че е достойна за член на Алианса
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви днес, че Украйна трябва да убеди НАТО, че заслужава да стане член на Алианса, като предприеме всички необходими стъпки за това, включително в борбата с корупцията, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Запитан дали Вашингтон ще подкрепи предоставянето на Украйна на План за действие за членство, американският президент отговори: "Зависи от това дали те (украинските власти) отговарят на критериите".

НАТО прие насоки за дейността си в следващите години

"Факт е, че те все още трябва да се избавят от корупцията. Факт е, че трябва да бъдат изпълнени и други критерии, за да бъде получен план за действие", каза американският президент след срещата на върха на НАТО в Брюксел. "Междувременно ние ще направим всичко, което можем, за да поставим Украйна в позиция да може да устои на руска агресия, да запази физическа сигурност", каза Байдън.

По думите му анексирането на Крим от Русия и ролята на Москва в източната част на страната не са пречка пред евентуалното членство на Украйна.

Байдън каза още, че решението не зависи само от него, а от начина, по който гласуват всички страни членки на Алианса.

Зеленски иска от НАТО конкретни решения за членството на Украйна

Страните от НАТО имат намерение и в бъдеще да подкрепят суверенитета и териториалната цялост на Украйна, увери американският президент.

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога приветства изявлението на НАТО, с което се потвърждава евентуалното членство на страната му в пакта, съобщава още Ройтерс.

Администрацията на Зеленски призова НАТО да ускори членството на Украйна чрез предоставяне на План за действие за членство. По-рано днес Зеленски заяви пред Ройтерс, че иска ясно "да" или "не" от президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в относно предоставянето на такъв план на Украйна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
507 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пян Гъ

2021.06.15 | 09:16

1
Украйна в НАТО? Знаеш ли кога? Когато Мексико или Канада влязат във Варшавския договор. Утопия...

Добави коментар

Водещи новини