Посланици от страните-членки на ЕС присъстваха на богослужение на Българската православна църковна община "Св. Седмочисленици" в Рим

  • 14 юни 2021 20:45

  • 587
  • 1
Посланици от страните-членки на ЕС присъстваха на богослужение на Българската православна църковна община "Св. Седмочисленици" в Рим
© pixabay

В неделното богослужение на Българската православна църковна община "Св. Седмочисленици" в Рим, водено от доц. д-р Иван Иванов, заедно с българската общност присъства и група посланици от страните членки на ЕС, акредитирани при Светия Престол. Това отбелязват във фейсбук страницата на Българското посолство при Светия престол и към Суверенния Малтийски орден.

По повод 50 години дипломатически отношения между Европейския съюз и Светия престол, навършили се в края на миналата година, посолствата на ЕС участват в общ проект наречен "Iter Europaeum" и посещават националните църкви на общностите от страните-членки във Вечния град.

Новият ни посланик във Ватикана връчи акредитивните си писма на папа Франциск

По покана на българския посланик, вчера посланиците са участвали в неделното богослужение в "Сан Паоло ала Регола". По време на богослужението отец Иван е предложил на гостите текст и кратки разяснения на италиански език на съществените моменти от светата православна литургия.

Сред гостите е бил и кардиналът титуляр на храма Н.В.Пр. Франческо Монтеризи, домакинът на храма ректорът отец Калоджеро и монс. Яромир Задрапа от папския съвет за насърчаване единството на християните. След българската литургия европейските посланици са посетили шведската манастирска църква "Св. Бриджида", белгийската кралска църква и австрийския храм до пиаца Навона "Св. Мария на душите".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
587 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да посетят

2021.06.15 | 01:40

1
и бюрата за безработни ...

Добави коментар

Водещи новини