Арестуваха мъж във връзка с камиона-ковчег в Есекс

  • 13 юни 2021 08:02

  • 1347
  • 1
Арестуваха мъж във връзка с камиона-ковчег в Есекс
© gettyimages

Италианската полиция съобщи, че е арестувала мъж, издирван от Великобритания, във връзка със смъртта на 39 виетнамци в камион през 2019 г., предаде БТА.

Стефан Дамиан Драгос е обвинен, че е предоставил превозносто средство, което е докарало мигрантите в Англия, се казва в полицейско комюнике. Драгос "членува в престъпна организация за нелегална миграция", сочи документът.

Тежки присъди за трафикантите на загиналите в Англия 39 виетнамски мигранти

Виетнамските мигранти, сред които и две 15-годишни момчета, починаха от задушаване. Случаят хвърли светлина върху мрежите за нелегална миграция, които процъфтяват, възползвайки се от хората, които в търсене на по-добър живот са готови да поемат всякакви рискове и да плащат огромни суми.

Организаторите - 41-годишният управител на северноирландската транспортна компания Ронан Хюз и 43-годишният румънец Джордже Ника бяха осъдени през януари съответно на 20 и 27 години затвор за непредумишлени убийства и трафик на мигранти. Шофьорът на камиона - Морис Робинсън, бе осъден на 13 години и четири месеца. Другият шофьор - Еймън Харисън, карал камиона преди него, който твърдеше, че не е знаел за скритите в ремаркето мигранти, ще лежи в затвора 18 години.

Мая Йорданова
1347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2021.06.13 | 10:51

1
Кви присъди, не се еб.ават там, не е като при нас с убиеца на Милен Цветков

Добави коментар

Водещи новини