Британският план за по-леки мерките остава в сила въпреки индийския вариант

  • 14 май 2021 15:25

  • 325
  • 1
Британският план за по-леки мерките остава в сила въпреки индийския вариант
© Getty Images/Guliver

Британското правителство потвърди днес, че започва в понеделник следващия етап от своя план за смекчаване на антикоронавирусните мерки въпреки тревожното разпространение на индийския вариант в Англия, където бе лансирана ускорена кампания за тестване на населението, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

С цел да забави разпространението на варианта В1.617.2 кабинетът проучва и възможността да намали интервала между двете дози от ваксината (до три месеца в момента) или да започне имунизация сред по-младите.

Броят на дневно установяваните случаи в кралството е нараснал от 520 миналата седмица на 1313 в началото на тази седмица, сочат данни на здравните власти. Повечето нови заразени се откриват в Северозападна Англия, а някои в Лондон.

Медиците ще проучат ситуацията, за да разберат как може да се промени ваксинационната кампания, за да бъде възможно най-ефикасна при това разпространение на индийския вариант, обясни пред телевизия "Скай нюз" британският министър, отговарящ за ваксините, Надим Захауи.

Великобритания разтревожена от броя заразени с индийския вариант на коронавируса

Той припомни безпокойството във връзка с възможността този вариант да е по-заразен, но уточни, че за момента няма признаци той да е резистентен спрямо ваксините или "да има по-тежки последици за хората".

Въпреки разпространението му, следено изкъсо от властите, "смятаме, че пътната карта за понеделник остава в сила, тъй като ваксинацията продължава", каза Захауи.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Juliegrsia

2021.05.17 | 08:04

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини