Половината от чужденците във Великобритания се опасяват за правата си

  • 13 май 2021 07:06

  • 817
  • 0
Половината от чужденците във Великобритания се опасяват за правата си
© Getty images

Половината от чужденците, които живеят във Великобритания, се опасяват, че може да изгубят някои права в сравнение с гражданите на Обединеното кралство, след Брекзит, съобщи Франс прес. Агенцията цитира проучване, проведено от Независимата мониторингова агенция - организация, създадена за да следи за правата на гражданите на Европейския съюз на Острова.

Хората, които идват от страни от Евросъюза и  които живеят в страната преди 31 декември 2020 година, запазват засега същите права по отношение на възможностите за работа и социални осигуровки, каквито имат и местните граждани, въпреки излизането на Великобритания от Европейския съюз. 44% от запитаните обаче казват, че се съмняват това да продължи още дълго, показват резултатите от проучването. 

Борис Джонсън обяви обществено разследване на действията на кабинета за справяне с COVID-19

Изпълнителният директор на Независимата мониторингова агенция Катрин Чембърлейн каза по време на пресконференция, че половината от участниците в проучването са заявили, че не са запознати с гражданските си права, а всеки десети планира да напусне кралството още преди средата на годината, предаде БНР.

Novini.bg
817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини