Борис Джонсън не е изплатил дълг от 535 британски лири

12 май 2021 18:44

Борис Джонсън не е изплатил дълг от 535 британски лири
© Getty Images
464 0

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, чиито лични финанси влязоха във фокуса на общественото внимание след ремонт на апартамента му на "Даунинг стрийт", не е изплатил дълг от 535 британски лири (756 долара), показаха днес съдебните регистри, предаде Ройтерс.

Решението на съда, видяно от Ройтерс, не посочва другата страна по делото, но назовава името на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и адреса на канцеларията му на "Даунинг стрийт" 10, предаде БТА. 

Записът в регистъра е датиран от 26 октомври 2020 г. и определен като "непокрити задължения", което означава, че те са изцяло или частично неизплатени. Първите информации за това се появиха в сп. "Прайвит ай".

Говорител на Джонсън заяви, че канцеларията му "разглежда този въпрос".

"Мога да потвърдя, че това няма нищо общо с ремонта на имота на "Даунинг стрийт", където всички сметки са били своевременно заплатени или от правителството, или от премиера лично", каза говорителят.

Запитан, дали има основания за тревога за финансите на премиера Джонсън, говорителят му каза, че такива основания няма.

Novini.bg
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини