Борис Джонсън одобри облекчаване на ограничителните мерки заради COVID-19

11 май 2021 06:39

Борис Джонсън одобри облекчаване на ограничителните мерки заради COVID-19
© Getty images
688 0

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е даде официално благословията си за следващата фаза на облекчаване на локдауна от 17-ти май. Той изрази увереност, че неговата „пътна карта“ за излизане от локдауна ще бъде спазена като срок, като на 21-ви юни ще отпадне и правилото за социална дистанция. Джонсън също намекна, че на Острова едва ли ще има нужда от така наречените „COVID паспорти“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е потвърди на специална пресконференция, че от 17-ти май в Англия започва третата фаза на облекчаване на ограниченията. Заведенията ще могат да обслужват клиентите вътре в тях. При определени условия отварят кината, театрите и музеите. Учениците ще бъдат в училище без маски. Разрешава се пътуването за почувка в чужбина, макар и на този етап само 12 дестинации да попадат в „зеления списък“, в който не е България. 

Англия отменя от 17 май още от ограниченията срещу COVID

Премиерът обаче заяви, че въз основа на много добрите данни по отношение на жертви и заразявания и успешния ход на масовото ваксиниране, на 21-ви юни вероятно ще отпадне социалното дистанциране. Джонсън уточни, че окончателно решение решение за това още не е взето и че редовно ще информира за подробностите за по-нататъшното облекчаване на локдауна, така че компаниите да могат да се подготвят своевременно. 

Освен това премиерът заяви, че докато при пътуване в чужбина сигурно ще се наложи използването на COVID паспорт или сертификат, то такъв документ едва ли ще бъде нужен на Острова, предаде БНР. 

Междувременно главният научен съветник на правителството сър Патрик Валанс предупреди хората, че въпреки премахването на някои ограничения, те трябва да продължават да бъдат бдителни, защото нови варианти на вируса могат да се появат „като гръм от ясно небе“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
688 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини