Германия смекчава ограниченията за ваксинираните срещу коронавирус

  • 09 май 2021 13:47

  • 826
  • 3
Германия смекчава ограниченията за ваксинираните срещу коронавирус
© Getty Images/Guliver

Над 7 милиона ваксинирани срещу коронавирус в Германия могат от днес да се възползват от облекчения на строгите карантинни мерки, като отиване на фризьор, без да показват отрицателен тест за КОВИД-19, или да се събират на групи, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Тези нови правила, влезли в сила приемането им от парламента, се отнасят и за хората, които са преболедували КОВИД-19.

Общо над 7 милиона души, които вече са получили и двете дози от ваксината, могат да се възползват от облекченията.

Новите случаи на заразяване с COVID-19 в Германия за последното денонощие са 15 685

Новите правила им позволяват също да влизат в който и да е магазин без да е необходимо да представят негативен тест, какъвто сега се изисква за останалото население, с изключение на пазаруването в търговски обекти, предлагащи стоки от първа необходимост като супермаркетите и аптеките.

Ваксинираните вече могат да не спазват вечерния полицейски час от 22.00 часа, въведен миналия месец заради третата вълна на пандемията, която се оказа особено смъртоносна, както и да се събират на групи без ограничения.

Тези нови правила на национално ниво влизат в сила, след като няколко германски провинции вече предприеха подобни стъпки в отговор на общественото недоволство в страна, чието общество силно привързано към индивидуалните свободи и основни права, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
826 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.05.09 | 15:57

3
Бездарни режисури и манипулации. Скоро ще рухнат глoбaлистките нaпъни на нoвата диктатypа. Cъздалите пaндeмията и тeхните кyкли на конци ще получат заплащането което заcлужават.

2021.05.09 | 15:10

1
Така е редно!

2021.05.09 | 15:15

2
Ваксинираните не са застрашени от вируса и няма нужда да бъдат предпазвани с мерки. Да му мислят неваксинираните - мерките остават за тях.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини