Шотландия и Ирландия облекчават мерките срещу COVID-19

  • 26 април 2021 08:52

  • 509
  • 1
Шотландия и Ирландия облекчават мерките срещу COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)

Шотландия и Ирландия облекчават днес анковидните ограничения, връщайки се бавно към нормалния живот преди пандемията, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32998

Шотландия, която е въвела няколкостепенна система ще разреши на всички магазини, фитнес зали и спортни обекти на закрито да отворят наново, а пъбовете, кафенетата и ресторантите ще отворят външните си площи за групи до шест души.

Шотландия отново отвори фризьорските салони и градинските центрове

Ще бъде подновено също извършването на услуги по домовете като почистване, ремонти, боядисване.

По-рано бе разрешено отварянето само на фризьорските салони и бръснарниците, магазините за домашни потреби и електрическо оборудване и автомобилните салони, а тийнейджърите между 12 и 17 години можеха да се занимават със спорт на открито.

Ирландия също ограничи АстраЗенека

В Ирландия бяха подновени спортните занимания за младежи под 18-годишна възраст на открито, както и работата на голф игрищата и тенис кортовете, а гражданите могат да посещават обекти на открито като зоологически градини и паркове.

От 12 април членове на до две домакинства могат да се срещат на открито, а на гражданите е позволено да пътуват извън окръзите си за спортуване и почивка. Преди това бе забранено отдалечаването на повече от 5 километра от домовете, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:01

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини