Швеция отново затегна ограниченията заради високия брой заразени

22 април 2021 19:43

Швеция отново затегна ограниченията заради високия брой заразени
© Pixabay
514 1

Швеция отново засили ограниченията върху социалния живот, за да попречи на разпространението на коронавируса, докато прирастът на заразените се запазва висок. Това съобщи днес на пресконференция шведският премиер Стефан Льовен, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23265

По думите му плановете от 3 май да се облекчат някои мерки, например събирания на повече хора на едно място и разрешаване на концерти, се отпадат. Това означава, че и занапред е позволено събиране на до осем души на едно място и до 20 - на погребение. До 17 май ресторанти, барове и кафенета трябва да затварят в 20,30 ч., а в моловете, магазините и залите за фитнес ще се допускат хора до определен брой.

В Швеция и общинските власти имат правото да налагат забрани за събирания на територията на общината. Градовете Упсала и Лунд вече са обявили такива забрани преди честванията на Валпургиевата нощ на 30 април, които обикновено са многолюдни.

Скандинавската страна предприе либерален подход към пандемията, като налагаше относително слаби ограничения и властите разчитаха на здравия разум на хората. Но в средата на февруари броят на случаите в Швеция се увеличи до равнища, непознати дотогава, и се наложи въвеждането на по-строги мерки.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23265

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
514 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.22 | 20:34

1
ластик, майна, навсякъде, дето мангъровци са на почит.

Добави коментар

Водещи новини