Кои са най-важните фигури в живота на принц Филип?

  • 17 април 2021 16:53

  • 5243
  • 0
Кои са най-важните фигури в живота на принц Филип?
© Getty Images/Guliver

Принц Филип е един сериозен морски офицер, който се сражава като млад офицер доста храбро по време на Втората световна война, търпи несгоди. Интересен биографичен факт е, че от германска страна пък се сражават неговите зетьове, които са женени за сестрите му, което е една семейна драма. Това каза пред БТВ посланик Стефан Тафров. 

"Не се учудвам, че една млада принцеса като Елизабет се влюбва в един човек Тя се влюбва не в един изнежен принц, както можем да си представим, а в един сериозен офицер, истински мъж, които има изграден характер, който сам се е изградил и може би тук е моментът да споменем две важни фигури в живота му. Най-важната може би фигура, този, който всъщност играе ролята на баща за него е лорд Маунтбатън, който е братовчед на кралицата, правнук на кралица Виктория, но той е виден военачалник, той е най-дългослужилият шеф на британския Генерален щаб, последният вицекрал на Индия, убит от ИРА 89-та година. Той е човекът, който е възпитал в най-голяма степен Филип. Той е човек, който е направил през живота си неща не благодарение толкова на произхода си, а на качествата си. И Филип явно цял живот се е опитвал да му подражава, заяви Тафров.

Другата личност е майка му, която е особена фигура, която е родена с увреден слух, но проговаря, и то няколко езика и по време на Втората световна война тя е в Гърция, спасява евреи. Тя е обявена за една от праведните, тя е почетена и той 94-та година присъства на церемонията, така че има тази много силна човешка връзка. Тя е една много интересна жена, добави дипломатът.

НА ЖИВО: Великобритания се сбогува с принц Филип 

Те се преоткриват в края на живота ѝ, когато при преврата на полковниците 67-ма година, тъй като кралската фамилия се обявява срещу преврата, тя е в много деликатно положение, допълни Стефан Тафров. 

"Тя основава един религиозен орган, тя е много силно религиозна жена. Тогава британската дипломация по молба на кралицата я закарва в Англия и тя почива в Уиндзор".

Последвайте канала на

Novini.bg
5243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини